19 Mart 2009 Perşembe

ÜSTÜN İNSANCILIK

İnsanlar, kanun önünde eşittir; eşit olmalıdır. Bu gayet normaldir.

Ancak şunu hepimizin kabul etmesi gerekir: İnsanlar eşit yaratılmamıştır. Herkese farklıdır.
Toplumlar da farklı zeka seviyelerine ve farklı yeteneklere sahip insanlardan oluşurlar.

Budunculuk “Bilenle bilmeyen bir olmaz” görüşünü benimseyen seçkinci bir ideolojidir.
İnsanlar doğuştan eşit yeteneklerle veya zekaya sahip değillerdir. Bazıları yönetmek, bazıları ise yönetilmek için yaratılmıştır.

İyi eğitilmiş, zeki elit bir tabaka tarafından yönetilmek, yönetilenlerin de çıkarınadır.

Osmanlı İmparatorluğu’nda ki Endurun’un görevi, seçkin devlet adamları yetiştirmekti. Bu okula, en zeki ve en çalışkan öğrenciler alınırdı. Bu öğrenciler özel bir eğitimle, devlet adamı olmak üzere yetiştirilirlerdi.
Bu sistem Osmanlı İmparatorluğunda yüzyıllar boyunca başarıyla uygulanmıştır.

***

Yönetmeyi bilmeyen ancak demokratik yollarla seçilmiş Liderler yerine özel insanların içinden seçilmiş, zeki ve iyi eğitimli elit bir kadro tarafından yönetilmek, diktatörlük gibi görünse de gerçekte milletin yararına bir durumdur.

Eşit olmayan insanlara eşit oy hakkı tanıyan seçim bir saçmalıktır. İnsan kitleleri, kısa vadeli, ve basit isteklerinin üzerine çıkamazlar.
İnsanlar, zengin veya fakir olmalarına göre değerlendirilmeleri de yanlıştır. Cahil zenginlerin toplum üzerinde egemenik kurmalarına da izin verilemez.

İnsanlar eşit yaratılmadıklarına ve aralarında büyük farklar bulunduğuna göre, tartışmaya da yer yoktur. Zira aptal kitleler kandırılmaya ve yönlendirilmeye müsaittir.

Bu sebeple yönetim, milleti meydana getiren bütün unurların refahını eşit oranda düşünecek, seçkin bir kadronun elinde olmalıdır.

***

İnsanlar eşit yaratılmadıkları gibi, ırklar da eşit yaratılmamışlardır. Üstün ırkların aşağı ırkları yönetmeleri, tüm insanlığın yararınadır.